Mounjaro: Medicinen som förändrade livet för Sunny Hostin och Whoopi Goldberg

Sunny Hostin, känd från ’The View’, har nyligen delat med sig av sin erfarenhet av att ha vänt sig till receptbelagda viktnedgångsmedicinen Mounjaro efter att ha gått upp 18 kilo under COVID-19-pandemin.

Under tisdagens avsnitt av showen talade Hostin om den skam hon känt över viktökningen och hur medicinen inte bara hjälpte henne att minska i vikt utan också förbättrade hennes kolesterolvärden. Denna öppenhet kom parallellt med kollegan Whoopi Goldberg som även hon använde Mounjaro för att hantera sin vikt.

Deras berättelser introducerades under en diskussion om Oprah Winfreys ABC-projekt ”An Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution”, som adresserar fetma som en sjukdom och utforskar användningen av mediciner som Mounjaro och Ozempic som en behandlingsmetod. Winfrey, som också har använt sig av viktnedgångsmedicin, delade sin långvariga kamp med vikt och den skam hon upplevt.

Hostin lyfte fram vikten av att förändra samhällets syn på fetma, betonade att det är en sjukdom och jämförde det med hur samhället ser på andra sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar. Hon hoppas att den ökade medvetenheten och ärligheten kring ämnet kan bidra till en förändring i hur människor ser på och behandlar fetma.

Källa: https://people.com/sunny-hostin-took-mounjaro-after-gaining-40lbs-during-covid-8611387

Taggar och fördjupning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *