Novo Nordisk slår rekord på börsen med nytt fetmaläkemedel

Den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk, känd för sina framgångar med fetma- och diabetesläkemedlen Wegovy och Ozempic, fortsätter att imponera på finansmarknaden. Bolaget har under det senaste året rusat med 75 procent på Köpenhamnsbörsen, vilket gör det till Europas största börsnoterade företag med ett börsvärde som överstiger Danmarks BNP.

Under torsdagen steg aktien ytterligare 5,1 procent efter nyheten om lovande studieresultat för det nya läkemedlet amycretin, vilket innebär att Novo Nordisk nu värderas till över 4 000 miljarder danska kronor.

Amycretin, som tas oralt och är riktat mot fetma, visade i en fas-1-studie att deltagarna i genomsnitt minskade sin vikt med 13,1 procent efter tolv veckor. Forskningschef Marcus Schindler delade även med sig av spännande framsteg för ytterligare läkemedelskandidater, inklusive INV-347, som i tidiga studier visat potential att minska vikten med upp till 30 procent.

Källa: https://www.dagensps.se/life-science/novo-nordisk-rusar-pa-borsen-nytt-lakemedel-mot-fetma-pa-gang/

Taggar och fördjupning

Ett svar till ”Novo Nordisk slår rekord på börsen med nytt fetmaläkemedel”

  1. […] användningen av Wegovy öka ytterligare. FDA:s beslut har även haft en positiv inverkan på Novo Nordisks aktiekurs på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *