Whoopi Goldberg delar sin erfarenhet av viktnedgångsmedicinen Mounjaro efter att ha vägt nästan 136 kilo

Whoopi Goldberg har nyligen öppnat upp om sin viktnedgångsresa på ’The View’, där hon diskuterade hur medicinen Mounjaro hjälpt henne att återigen känna sig som sig själv efter en dramatisk viktuppgång.

Goldberg, som nådde en vikt nära 136 kilo under inspelningen av filmen ’Till’ 2022, berättade att hon vände sig till Mounjaro efter att ha återhämtat sig från en nära dödlig hälsokris där hon diagnostiserades med lunginflammation och sepsis. Behandlingen för dessa tillstånd inkluderade steroider och en rad mediciner som ledde till oönskade biverkningar, inklusive viktuppgång.

Mounjaro, ett läkemedel avsett för att kontrollera blodsockernivåer hos patienter med typ 2-diabetes, har även använts off-label för viktnedgång. Goldberg delade att Mounjaro var det som hjälpte henne att förlora vikt. Den aktiva ingrediensen i Mounjaro, tirzepatide, har godkänts av FDA för viktnedgång under namnet Zepbound. Mounjaro skiljer sig från diabetesläkemedlet Ozempic genom att det innehåller tirzepatide, som verkar genom att öka insulinproduktionen och har visat sig hjälpa patienter att förlora mer vikt genom att målbinda en ytterligare receptor.

Goldberg uppmanar till en vänligare attityd kring ämnen som vikt och viktnedgång, och efterlyser ett slut på dömandet av andra. Hennes berättelse och öppenhet om användningen av viktnedgångsmedicin bidrar till den pågående diskussionen om vikt och hälsa, speciellt i ljuset av Oprahs nya special, ”Shame, Blame and the Weight Loss Revolution”, som tar upp fetma och användningen av mediciner som Mounjaro och Ozempic för behandling.

Källa: https://www.womenshealthmag.com/weight-loss/a60254403/whoopi-goldberg-weight-loss-mounjaro/

Taggar och fördjupning

Ett svar till ”Whoopi Goldberg delar sin erfarenhet av viktnedgångsmedicinen Mounjaro efter att ha vägt nästan 136 kilo”

  1. […] utan också förbättrade hennes kolesterolvärden. Denna öppenhet kom parallellt med kollegan Whoopi Goldberg som även hon använde Mounjaro för att hantera sin […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *